Birde Patates Kabuklarını Soymadan Deneyin



Değerli okuyucu, bugün sizlere hemen hemen tüm dünyanın tanıdığı bir sebzeden, patatesten anlatmak isterim. Patates bağlarırsak kanserine karşı güçlü bir önleyici ve bağırsak kanseri hastalarında destekleyici tedavi gücü olan bir sebzedir. Kullanılacak olan patateslerin mutlaka yeşillenmemiş, filizlenmemiş, kararmamış ve de yara almamış olmalarına dikkat etmek gerekir. Yeşillenmiş patates solanin maddesi içermektedir. Patateslerinizi mutlaka buzdolabında koruma altına almayınız. Çünkü soğuk ortamlarda koruma altına alınan patateslerde, redükleyici özelliği olan şeker oluşur.
Redükleme özelliği olan bu şeker, acrylamid maddesinin ön basamaklarını teşkil eder. Acrylamid klinik deneyler ile kanıtlanmış kanserojen bir maddedir. Patateslerinizi ne kadar çok sıcak ortamlarda koruma altına alırsanız, ihtiva ettiği nişasta o denli hızlı şekere dönüşür. Bu sağlık açısından istenmeyen bir durumdur. Patatesin içerdiği nişasta çok fazla oranda şekere dönüşmüş ise pişirilme esnasında kararmaya başlar.
Soyduktan sonrasında havayla çok uzun süre temas ettirirseniz patatesleriniz kararmaya adım atar. Bu kararma zararlı değildir. Bu vaziyet her ikisinin de içerdiği karbonhidratın oksitlenmesinden meydana gelmektedir. Patatesler pişmeye başlarken bu kararma kaybolur.Yeniden hatırlatmakta yarar görüyorum, eğer satın aldığınız papatesler dıştan kararmış ise veya soyarken kararmış kısımları var ise bu patatesleri kullanmayınız.
Patateste bulunan glycoalkaloid’lerden önemli bir tanesi de alfa-lipoin asit’tir. Alfa-lipoin asit çok yönlü bir antioksidan olup, yağda ve suda çözünme özelliğine sahiptir.
Erişkin bir insanın bağırsaklarında sayıları 450 ile 500 içinde değişen farklı bakteriler bulunur. Hemen hemen bu bakterilerin sadece yüzde 40’ını tanıyoruz ve hakkında bilgi sahibiyiz. Bu kadar çeşitli bakteri nasıl oluyor da bulunabiliyor diye bir sual sorabilirsiniz. Bunun sebebi, insanoğlunun çok farklı besin tüketmesinden dolayıdır. Beslenmemize dikkat ederek, bağışıklık sistemimizin sağlıklı çalışmasına ve güçlü kalmasına büyük ölçüde yardımcı olabiliriz.

Kabukları soyulmadan kullanılmalı
Beslenme şekilleri ve kanser üzerine yapılan araştırmalar, beslenmenin kalınca bağlarırsak kanserinin oluşumunda rol oynadığı görüşünü kuvvetlendirmektedir. Siyah et ve hayvasal yağ tüketiminin ve de acetaldeyd, nitrozamin maddelerinin bağlarırsak kanseri için bir risk oluşturduğu, lifli besinlerin ise bu riski hem azaltığı bununla beraber bağlarırsak kanserine karşı koruduğu bilim adamları tarafınca savunulmaktadır. Değerli okuyucu, bu açıklamalardan siyah et tüketimini tamamen durdurmak gerekir sonucunu mutlaka çıkarmayınız. Ancak, ölçülü olmak gerekir. Yeri gelmişken derhal belirtmekte fayda görüyorum, ızgarası yapılmış hangi et olursa olsun, alev görerek siyahlaşmış (yanmış kısımlarının) tüketilmemesi gerektiğidir. Çünkü, alev görüp siyahlaşmış bu kısımlarda acrolein maddesi oluşmuş demektir. Acrolein, klinik deneyler ile kanıtlanmış kansere neden olan bir maddedir.
Bağırsak kanserine karşı koruyucu ve önleyici olarak kullanılan patatesin kabuklarında çok önemli etkin maddeler bulunmaktadır. Patates kür amaçlı olarak kabukları soyulmadan kullanılmak zorundadır.
Kıymetli okuyucu, patatesin kabuğu değersiz bilinir. Bugüne dek bu doğrultuda herhangi bir araştırma da yapılmamıştır. Bir ihtimal şu an kendi kendinize şu soruyu soruyorsunuzdur, öyle ise yalnız patatesin kabuklarını kullanarak kürü uygulayabilir miyiz? Hayır. Çünkü, patates ve kabuklarının ihtiva ettiği etkin maddelerin haşlama esnasında beraberce bulunması şarttır. Ne tek başına soyulmuş patates ne de tek başına kabukların haşlanmış kürü amaca uygun değildir.

GÜNÜN KÜRÜ
Kür 1: bağırsak kanserini önleyici
Kullanacağınız patatesler çamurlu veya kirli ise önce soğuk suda yıkayabilirsiniz. Ne olursa olsun ılık veya sıcak suda yıkamayınız. Soğuk suda yıkadıktan sonra, orta boy üç adet patatesi soymadan (kabuğu ile birlikte) yarım litre suda ağzı kapalı olarak patatesler çatlayana kadar haşlayınız. Haşlama işlemi bitince ılımasını bekleyiniz. İçilecek olan yalnız ve sadece haşlama suyudur. Haşlama suyunu tülbentle eleyerek ayırabilirsiniz. Haşlanmış patatesin kendisi ve kabukları tüketilmeyecektir. Haftada üç defa, bir ay boyunca aşağıdaki şekilde uygulanır. Her defasında taze olarak hazırlanması şarttır. Ne olursa olsun üç günlük kür için lüzumlu miktarı bir defada hazırlamayınız.
Birinci gün: 1 su bardağı
İkinci gün: 2 su bardağı
Üçüncü gün: 1 su bardağı
Öğle yemeklerinden bir saat önce içilir. Bir ay tamamlandıktan sonra, daha sonraki aylarda üç günlük kür ayda bir kere uygulanır.

Kür 2: bağırsak kanserine karşı destekleyici
Orta boy üç tane patatesi soymadan (kabuğu ile birlikte) yarım litre suda ağzı kapalı olarak patatesler çatlayana kadar haşlayınız. Üç ay boyunca hergün öğlen yemeğinden bir saat önce bir buçuk su bardağı içiniz. İçilecek olan yalnız ve sadece haşlama suyudur. Her defasında taze olarak hazırlanması gerekir. Haşlama esnasında su kaybı olursa, su ilave edilebilir.

BİLİYOR MUYDUNUZ?
Tatlı patates
Yeri geldiği için sizlere tatlı patates hakkında kısa bir bilgi vermek isterim. Tatlı patatesi zaman vakit pazarlarda bulmak mümkün olmaktadır. Bunlara şeker patatesi de denilmektedir. Eğer karaciğer yorgunluğunuz, hepatit şikâyetleriniz veya sarılık yada da karaciğer yetmezliği gibi rahatsızlıklarınız var ise çiğ olarak tüketmeyiniz. Çiğ olarak diyorum çünkü, bazı kimseler çiğ olarak şeker patatesinin tüketilmesinin faydalarının olduğuna inanmakta. Doğru bilinmesi gereken nokta şudur, karaciğere bağlı hangi rahatsızlığınız olursa olsun şeker patatesini çiğ olarak tüketmeyiniz.