Esmer Buğdayın Faydaları



Şeker hastalığının etkilerinin araştırıldığı bir çalışmada günde 3 porsiyon karabuğday şeklinde tam hububat tüketen hanımların, haftada bir porsiyon tüketenlerle kıyaslandığında yüzde 21 oranında daha az şeker hastalığına yakalanma riskine haiz oldukları tespit edilmiştir. Çünkü karabuğday mükemmel bir magnezyum kaynağıdır. Daha çok magnezyumca varlıklı gıdalarla beslenen kadınların yüzde 24 daha düşük şeker hastalığına yakalanma riskine haiz oldukları anlaşılmıştır.

Yüksek tansiyon ve kansızlığa karşı korur. Potasyum, magnezyum, fosfor ve demir karabuğdayda bol oranda bulunur. Demir diğer tahıllarda olduğundan daha yüksektir. Bu mineraller yüksek tansiyon ve kansızlıkta çok önemli bir role sahiptirler. Japon araştırmacılar karabuğdayın vücudu rahatlattığını, iltihaplanmayı, aşırı terlemeyi, burun kanamasını iyileştirdiğini ve önlediğini ve bağırsakların fonksiyonlarının iyi bir halde devamlılığını sağlamış olduğunı bildirmişlerdir.